Fazolová polévka z vepřového kolena suroviny

    Tuto polévku vařím nejen kvůli vyníkající syté polévce, ale také kvůli naložení vepřového kolena.

   Fazolovou polévku dělám jednoduše. Předem - večer před vařením namočím fazole. Do rána nabobtnají a s vařením začínám hned ráno po osmé hodině. Do studené vody (cca 5 litrů) přidám vepřové koleno, přivedu do varu, přidám dva bobkové listy, jednu velkou cibuli, osolím a pozvolna vařím cca 3 hodiny. Tři hodiny mírného varu postačí k dalšímu zpracování masa - k pohodlnému "vypreparování" kostí. Koleno (maso) naložím, "stáhnu" do alobalu, nechám uležet a po třech dnech krájím a jím a jím a krájím. K naložení masa stačí rozdělat sůl, mletou sladkou papriku a česnek, přidat trochu vývaru a zamíchat. Maso potřu ze všech stran, stočím do alobalu. Po vyjmutí kolena, vyjmu cibuli a do polévky přidám kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka. Nudle ani nejsou zapotřeby, ale občas si přidám (kostičky - čtverečky).

polévka
koleno
koleno