- 4 vepřové kotlety,
- 3 lžíce vepřového sádla,
- 2 středně velké cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 1 lžíce mleté sladké papriky,
- 1 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 0,2 l červeného vína,
- 250 g kořenové zeleniny, sůl.
Očištěnou kořenovou zeleninu jsem uvařil v menším množství slané vody. Na 2 lžících sádla jsem zpěnil drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidal jsem mletou papriku, zamíchal a vmíchal rajčatový protlak.
Přidal jsem naklepané, osolené kotlety s naříznutými okraji, aby se nekroutily, mírně jsem to podlil. V tomto základu jsem kotlety opekl po obou stranách, po vydušení vody. Podléval jsem častěji, ale méně, kotlety za častého obracení dusil doměkka. Potom jsem kotlety vybral a dal stranou, základ zahustil světlou jíškou zvlášť usmaženou z 1 lžíce sádla a 1 lžíce hladké mouky. Omáčku jsem zředil červeným vínem a kotlety vložil zpět, přidal uvařenou zeleninu.
Po prohřátí jsem podával s noky.