nadpis

 Jsem tak dobrej rybář že jsem vytáhl Lososa ....., ale z mrazáku, kterého jsem předtím zakoupil v nějakém marketu.

nadpis

   Jsem tak dobrej rybář že jsem vytáhl Lososa .....z mrazáku, kterého jsem předtím zakoupil v nějakém marketu.

   Co všechno jsem ještě kromě cca 1 kg lososa potřeboval?
   - zeleninu do číny,
   - 0,25 kg žampionů,
   - 2 stroužky česneku,
   - 0,4 l smetany na šlehání,
   - sůl, mletou sladkou papriku,

   Rozmrazení jsem provedl ve studené vodě, dočistil, umyl a naporcoval:
   - nejdřív podélně
losos    - a potom příčně
losos

   Umytého, dočištěného candáta jsem naporcoval. Z odřezků jsem nakrmil kočky a páteř uvařil na páře se zeleninou a brambory.Jednotlivé porce jsem natřel připravenou pastou z česneku, soli a mleté sladké papriky. Papriku tam většinou nedávám, ale pro tentokrát jsem ji tam dal. Vše jsem vložil do lednice cca na hodinku a půl.

   Na pánvi jsem rozpálil olej a jednotlivé porce opekl, jenom ze strany bez kůže. Stačí cca 3 min. pánev    Vše jsem přeskládal do pekáče vymaštěného máslem. Vložil do předehřáté trouby na 200oC. candat    Podlil jsem smetanou, přidal nakrájené žampiony a při 200oC nechal dusit cca 20 min. candat    Voda se částečně odpařila. Přidal jsem zmraženou zeleninu a nechal dusit cca 15 min při 150oC nechal dusit cca 20 min. candat candat

Podával jsem s vařenými brambory a tokajským vínem.Dobrou chuť!